Ljudböcker

Böcker om plåt

Om du har brist på bra böcker att läsa kan du sätta dig in i plåt och plåtslageri. Det finns faktiskt en hel del intressant att läsa om ämnet och du kan både bli mer påläst om hur man lägger plåt samt få mer kunskap om plåten som redan ligger på taken runt omkring dig.

Plåt – ett gammalt byggmaterial

Det finns mycket information att hämta om plåt och beroende på vad som intresserar dig kan du garanterat hitta en passande bok som du tycker är intressant om plåt. Plåt är inte bara ett byggmaterial, det är dessutom en del av vårt kulturarv. Faktum är att många tak på gamla slott, kyrkor och herrgårdar består av just plåt och det är inte omöjligt att det är originalplåten som ännu ligger kvar på taken. I så fall kan den plåten vara så gammal som 500 år. Just plåttakens historia finns det mycket intressant att läsa om, men även om dagens plåt och plåtläggning. Det är inte omöjligt att plåtslagare från Norrmalms plåt har lagt taken i modern tid. Deras hemsida är https://norrmalmsplat.se/ om du redan nu är intresserad av att läsa mer om plåt eller rent av vill anlita en plåtslagare.

Bygg med plåt

Om du har ett byggprojekt på gång kan du läsa om hur man gör när man ska lägga plåt på exempelvis taket. Det går alldeles utmärkt att göra det själv om man bara vet hur man ska göra, förutsatt att man även har rätt verktyg. Det finns inte så mycket som kan gå fel med plåt, men det kanske ändå är bäst att bygga på ditt eget hus om du aldrig har lagt plåt tidigare. Risken finns ju faktiskt att plåttaket inte blir så hållbart som om en riktig plåtslagare hade lagt det och små missar kan göra att det blåser iväg eller att regnvatten tar sig in under plåten och orsakar stora vattenskador.