Ljudböcker

Dags att flytta för bibliofilen

Du som vigt ditt liv åt litteraturens fantastiska värld har säkert fått en mycket välfylld bokhylla (eller tre) på köpet. Att göra sig av med böcker är inte ett alternativ för den sanne bibliofilen, men hur sjutton ska du orka med att packa ned, bära och packa upp hela biblioteket när det är dags att flytta?

Det gör du nog inte alls, vid närmare eftertanke. Många litteraturälskare går så långt som till att faktiskt undvika att flytta över huvud taget, när tanken på att behöva ta sig an bokhyllorna dyker upp. Vilket är synd, eftersom att byta hemmiljö då och då faktiskt tillhör livets små glädjeämnen. Ett nytt hem innebär nya intryck och impulser som genererar nya tankar, och kanske kommer till och med dina läsupplevelser påverkas? Begränsa inte livet och läsningen bara för att du inte klarar av att flytta bokhyllan på egen hand, ta hjälp med flytten av Qleano i stället.

Flyttfirman hjälper dig med hela flytten

En flyttfirma erbjuder nämligen inte bara själva transporttjänsten på flyttdagen, utan även hjälp med arbetet inför och efter flytten. Att veta hur man packar böcker på bästa sätt är till och med något av en specialkunskap, det gäller till exempel att inte packa kartongerna för fulla. Böcker väger tungt, både bildligt och bokstavligt, och alltför tunga kartonger kan medföra en rad problem vid flytten. Att flyttfirman får möjlighet att själva paketera efter sina behov kan vara en mycket god idé. På så sätt sparar du både flyttpersonalens ryggar och dina egna pengar: tunga lyft tar tid.

Inspireras av bokhandeln Hedengrens flytt

Om du fortfarande känner dig bedrövad över arbetet det innebär att flytta hela ditt bibliotek, kan du slå en kik på Dagens Nyheters artikel om den anrika bokhandeln Hedengrens som till alldeles nyligen varit en självklar del av stadsmiljön runt Stureplan i otroliga 120 år. De nuvarande ägarna som funnits på Hedengrens sedan 1982 oroar sig visserligen för att stamkunderna ska känna sig bedrövade, men understryker att de flyttar till en fin lokal precis i närheten med stor potential för framtida bokaffärer.

Oavsett hur omfångsrik din egen litterära samling är, kommer den nog inte upp i Hedengrens nivåer. Kan de, så kan du! Våga flytta. Även om det att läsa är som att resa, skadar det inte med en faktisk fysisk förflyttning ibland också, för att vidga dina vyer.