Ljudböcker

Klassiska böcker man bör läsa

Vilka böcker som anses vara klassiker kan variera en del del beroende på vem man frågar. Dock finns det ett antal böcker som rekommenderas att man läser minst en gång i livet. Några av dessa kommer att nämnas här nedan. Det finns dock en rad med andra böcker som kanske anses vara mer klassiska än dessa. Skulle ingen av de böcker som nämnt här nedan låta intressant finns det flera andra klassiker att välja mellan. Det spelar ingen roll vilken genre man tycker bäst om, det är nämligen möjligt att hitta en klassiker i alla genrer.

Lysande Utsikter av Charles Dickens

Lysande Utsikter är ett fantastiskt verk som handlar om att hitta sig själv, personlig utveckling och att helt enkelt förstå sina beslut. Boken handlar om Pips uppväxt och liv, från barndomen till ålderdom. Handlingen håller en fångad hela tiden. Lysande Utsikter publicerades på 1860-talet och anses vara ett riktigt mästerverk av både läsare och kritiker.

Mordet på Orientexpressen av Agatha Christie

Alla som gillar deckare bör ha läst den här boken minst en gång under sitt liv. Det anses vara en av de mest klassiska deckare som någonsin skrivits. Bland alla av Agatha Christies klassiker anses denna vara hennes klassiker bland klassikers. Handlingen är en av de bästa i sitt slag och den har en härlig twist som fortfarande överraskar läsare. Under hela boken kommer man kastas mellan blandade känslor. Ibland känner man sig säker över vem mördaren är och nästa sekund blir man helt förvirrad.