Ljudböcker

Lär dig plantera med hjälp av litteratur

Att plantera och odla är roligt och givande på flera olika sätt. För att lära dig mer om odling kan du med fördel vända dig till böcker för att få kunskapen du behöver för att komma igång. När du har läst på om plantering och odling är det dags att börja. Du kan enkelt beställa dina fröer online snabbt och enkelt. Du får dem dessutom levererade direkt hem i brevlådan inom 48 timmar. På nätet kan du beställa blomfröer, kryddfröer och olika grönsaksfröer.

Börja med några fröer

När du ska börja odla är det bra att du bestämmer dig vad du ska börja med. Börja smått för att sedan skala upp när du känner dig bekväm och anser dig ha tid och plats med fler plantor. Under våren är det perfekt att börja med odling. Då hinner fröerna bli små växter lagom till värmen kommer och du kan ha dem utomhus. Kryddor är perfekt att ha på fönsterbrädan och är en bra start.

Planera din odling

Med hjälp av böcker kan du komma underfund med vilka fröer du ska plantera när och vad som är enkelt att börja med. Anpassa även din odling efter dina förutsättningar. Om du har en trädgård är du mindre begränsad medan om du har en balkong behöver du välja mer med omsorg vad du ska plantera. Oavsett vilket utrymme du har att tillgå är det bra att planera. Tänk på att det även finns många ljudböcker att lyssna på om du inte vill läsa böcker.