Ljudböcker

Läs böcker när du vill

En fördel med att många böcker är digitaliserade är att vi har möjligheten att kunna läsa, eller lyssna på böcker när vi vill. I det här inlägget kommer du att få några tips på hur du kan gå tillväga för att kunna läsa böcker när och hur du vill.

Mobilen

Oavsett om du föredrar att läsa e-böcker på mobiltelefonen eller lyssna på böcker via en ljudbokstjänst så har du i din mobiltelefon tillgång till hela världens böcker. Många ljudbokstjänster har även en del e-böcker i sitt sortiment. Men du kan också köpa och låna både e-böcker och ljudböcker. En sak som kan vara bra att tänka på när du använder din mobiltelefon är att risken finns att den går sönder eller blir trasig. En sak du kan göra för att undvika skador är att köpa ett bra mobilskal. Om du till exempel har en Samsung Galaxy S20 finns det skal som passar till din mobiltelefon. Gillar du att lyssna på ljudböcker kan det vara bra att ha ett par hörlurar så att du kan låta dig slukas in i berättelsen helt och hållet. Det kan också vara bra att ha med sig en laddare eller en powerbank så att du kan ladda din mobiltelefon när den börjar få slut på ström för att kunna fortsätta läsa eller lyssna på böcker på din mobiltelefon.

Fysiska böcker

Visste du att pocketboken uppfanns för att man lätt ska kunna ha med sig den och kunna läsa böcker när man vill? De flesta böckerna är av en rimlig storlek som man kan ha med sig. De enda böckerna som kan vara svåra att ha med sig är tjockare och inbundna böcker. Men annars funkar det fint att ha med sig fysiska böcker och läsa när det passar dig.

Surfplatta

Surfplattan är en annan sorts enhet som du kan ha med dig och läsa böcker på när du vill. Det finns speciella läsplattor du kan köpa för att läsa e-böcker. Men du kan också läsa böcker på vanliga surfplattor genom att köpa e-böcker, låna e-böcker eller lyssna på ljudböcker. Fördelen med att läsa böcker på en surfplatta istället för på en mobiltelefon är att skärmen är betydligt större än skärmen som finns på en mobiltelefon, vilket kan göra det lättare för dig att läsa texten. Precis som mobiltelefoner kan även surfplattan gå sönder och därför ska du se till att din surfplatta har ett bra skal och att du förvarar din surfplatta i en bra väska.