Populära bokserier

Om ljudböcker

Ljudböcker är ett bra alternativ när man inte orkar läsa eller har trötta ögon efter en lång arbetsdag. Istället för att behöva läsa flera hundratals ord kan man alltså lyssna när någon annan läser boken. När ljudböcker först kom till var det främst på CD-skivor och mp3-filer som de levererades. Men allt eftersom har även den tekniken utvecklats och idag finns det flera ljudbokstjänster där man kan skapa ett medlemskap och lyssna på sina favoritböcker när man vill.

Det finns oändligt många titlar att välja mellan och det spelar ingen roll vilket ålder man är. Det finns ljudböcker som riktar sig till barn, vuxna, tonåringar, helt enkelt alla åldrar. Flera av ljudbokstjänsterna har dessutom originaltitlar som inte går att hitta någon annanstans.

Att lyssna på en ljudbok ger en dessutom möjlighet att göra annat samtidigt. Istället för att lyssna på musik när man kör bil, städar eller studerar är det möjligt att lyssna på ljudböcker istället. De flesta tjänster fungerar på alla enheter vilket gör det möjligt att lyssna oavsett var man befinner sig.

Tjänsterna gör det möjligt att logga in på alla enheter, det är alltså inte ett krav på att ladda ner någonting för att få tillgång till böckerna.